Wie is wie op het drakeneiland?

Dat Geronimo, eh, de Ridder zonder Vrees of Blaam veel draken gaat tegenkomen in dit dertiende deel zul je vast wel geloven. Het boek heet niet voor niets: Fantasia 13 - Het drakeneiland, toch? Hieronder leer je er alvast een paar kennen!

Zinzima
Zinzima woont op het drakeneiland, in het rijk van de bosdraken, oftewel de Msitu. Ze woont in dit rijk omdat ze eh... ja, een bosdraak is. Nogal logisch. De huizen van de bosdraken zijn hoog in de bomen gebouwd en alle bouwwerken zijn door middel van bruggen met elkaar verbonden. Je moet er dus geen hoogtevrees hebben (arme Geronimo). Koning Baopap heerst over dit rijk en is heel aardig. Deze draken staan bekend om hun moed en ze houden muizenissig veel van lekker eten, zoals gegrilde, gepaneerde, gebakken, gestoofde of gevulde paddenstoelen met knoflook, citroen of peterselie, maar ook pasteitjes, hartige taarten, gebakken aardappelen en super-mega-taarten.

Astrea
Astrea is een waterdraak en woont in tja... het rijk van de waterdraken, oftewel de Maji. Deze draken wonen - begin maar vast met je adem in te houden! - op de bodem van de zee in een heuse onderwaterstad. Er staan schitterende parelmoeren schelpenhuisjes, omringd door zeeanemonen die met de stroming meedeinen. Eigenlijk zijn deze draken geen draken zoals alle andere, nee, het zijn kruisingen tussen draken en zeepaardjes. In het hart van hun stad staat een gi-ga-gantische schelp, waar de hele dag waterdraken in en uit gaan. Dat is de bibliotheek; waterdraken houden namelijk veel van lezen en dan vooral van poëzie. Ze zijn goudeerlijk en bewegen zich voort door hun staart heen en weer te schuiven. Hun koningin heet Poseidonia.

Vreetzak 
Vreetzak is – de naam zegt het al – de grootste veelvraat van heel Dragonera. Hij eet werkelijk alles wat los en vast zit. Zijn motto is niet voor niets: ‘Jij kookt, ik smul!’ Hij is de aanvoerder van de Uitvreters, een groep draken die ieder feestje, banket, ontbijt, lunch of diner op Dragonera binnenvalt en al het eten naar binnen schrokt. De zes draken die tot deze groep behoren eten net zolang totdat er niets meer over is voor de gasten. En zo gaat de club smulpapen heel het drakeneiland af en terroriseert de bewoners ervan met zijn vreetaanvallen. Niemand weet waar deze draken wonen, maar Vreetzak weet wel altijd precies waar op het eiland een eetfestijn te vinden is!